2024-04-26 495 浏览
晏昼黎饮茶🫖。肚饿想食d粉面就嗌左一碗切鸡濑粉。❤️切鸡濑粉(碗)鸡和濑粉分开上。两者的份量都足够。鸡有鸡翼,鸡肉嫩滑啖啖肉。鸡旁还有灼菜心。饮茶梗系要食点心啦,嗌左3款。呢间旧式酒楼重系用「推车仔」形式黎卖点心。点心车一推出黎,个个立即蜂拥而上,要食就要快手啦,如果唔系就比人攞晒。所有点心都系新鲜出炉,保证食到热辣辣嘅点心!❤️咸水角(中点)外脆,「皮」口感烟韧。❤️干蒸牛肉(大点)皮薄,点埋喼汁食更滋味~😋❤️虾饺(顶点)同样皮薄,但薄得黎有口感,透明的饺皮晶莹剔透,看到入面的馅。做馅的虾够新鲜。$16位茶。呢度系用盎冲茶,十分怀旧。冲出黎嘅茶十分浓。因为个盅好细,好快就饮晒,打开盅盖好快就有人黎冲水。侍应用热水煲煲水然后直接将刚刚煲滚嘅水倒入盅内,可谓水滚茶靓👏🏻👍🏻🍵。很怕热水会溅到我身上,但一点也不用担心,因为这里的侍应手势十分纯熟,水不会溅到桌上,内心喑喑赞叹。
晏昼黎饮茶🫖。肚饿想食d粉面就嗌左一碗切鸡濑粉。

❤️切鸡濑粉(碗)

饮茶梗系要食点心啦,嗌左3款。

❤️咸水角(中点)
外脆,「皮」口感烟韧。

❤️干蒸牛肉(大点)
皮薄,点埋喼汁食更滋味~😋

❤️虾饺(顶点)

$16位茶。呢度系用盎冲茶,十分怀旧。冲出黎嘅茶十分浓。