2023-10-13 231 浏览
上次去咗TMK Rap and Roll觉得佢哋嘅fusion思维好有惊喜,今次去咗另一间分店TMK Punk and Roll亦都冇令我失望。上环嘅舖头系楼上铺,一入目系好有风格嘅涂鸦墙,用咗摇滚金属主题装修,上完楼梯转左就会见到一架好有型嘅摩托车。店入边有吧枱普通枱可以选择,随机播放唔同嘅摇滚音乐。因为今次好懒所以就叫咗配搭好嘅Mohawk Menu ($348/pp)咁就唔使烦恼拣啲乜。当日前菜有三款,分别系枝豆、大阪烧同油甘鱼刺身。枝豆系泰式辣酱风味,去咗咁多间日本餐厅都未试过呢一种风味,吸引到令我一个接一个咁食。油甘鱼刺身酸辣有度,上面有啲炸过嘅藜麦,口感好有层次,开胃之余又不失风味。之后有韩式炸鸡同TMK Kimchi Salad,柚子包菜沙律嘅酱汁调配得好好,鲜味带酸辣,中和左韩式炸鸡嘅油腻,味道互补。入边仲有自家腌制嘅泡菜,偏甜但爽脆。主菜有蟹柳牛油果手卷、Chicken Ta Da、炸吞拿鱼卷蟹柳卷,每种嘅口感都系啱啱好,炸物脆香,食完好满足。最后由甜品Chocomonaka作为结尾,整体黎讲每个配搭都有惊喜,味道平衡得好好,相信呢个Menu系可以食到TMK嘅精华。

• Chocomonaka
  • Hamachi