2022-09-09
因为疫情嘅关系,好耐都冇出去食饭。难得今日心瘾起,所以就search下屋企附近有冇特别嘅餐厅,结果就比我揾到系上环苏杭街有间fusion菜嘅餐厅。我就即刻book位同fd 去食餐好嘅❤️🐟Sea Bass,海鲈鱼非常新鲜,鱼味非常浓郁,鱼皮煎到好脆,连埋弹牙嘅鱼肉一齐食,口感非常丰富。再配埋特制嘅菠萝汁。鱼嘅味道更加鲜甜!加埋三文鱼子,藜麦同车厘茄。成个配搭都非常好食😋😋😋🥘Yam & Hoi Mei(淮山的大阪烧),大阪烧做得非常出色,入边有晒我钟意食嘅野!包括左海量嘅淮山😍,鱿鱼🦑😍,虾米🦐同干瑶柱!海鲜嘅味道非常浓郁,但冇覆盖到淮山嘅鲜味!加埋佢个XO味沙律酱,成个大阪烧都非常好食😋真系食到停唔到,完全系大爱!食咗咁多嘢,当然要来番杯清酒🍶做结尾。第一次饮系用玻璃杯装,非常特别!酒味浓郁,而且非常香醇。正!