2021-06-13 3606 浏览
系上环返工返左几年,周围的餐厅基本上都食过今次想食好d,就上OpenRice睇下上环有咩好野食啦,就比我发现到依间铁板烧平时经过依间酒店门口都冇谂过上面系有餐厅,真系隐秘叫左个有龙虾既套餐龙虾系新鲜喺隔离个鱼缸度捞出嚟,上铁板嘅时候仲系生龙活虎,讲起来都真系有啲残忍,难怪有君子远疱厨之说师傅拎咗个龙虾俾我哋影完相之后就开刀了,三两下功夫就整左道𩠌龙虾肉好爽脆鲜甜,调味刚刚好,呢个作为第一道菜真系令人眼晴发光,好期待之后既𩠌煎鹅肝充满又香嘅鹅肝其实点整都好食配埋面包中和油腻感,口感味道刚刚好,喜欢炒牛粒可能之前两度𩠌都太出色,令人回味无穷所以相比之下依个炒牛粒不太突出冇好香浓既牛味,普普通通不过不失啦原来我哋叫的龙虾系两食,剩低既龙虾壳用黎熬汤,鲜甜!由于lunch time得一个钟,Andy Lau 师傅好尽力咁快快手帮我地出菜,辛苦晒佢啦最后上埋个炒饭同龙虾汤,最尾送球雪糕,完满!(虽然最后都饱到食唔落个炒饭要打包)总结,间唔中想食好嘢可以嚟依到,talkative的师傅,舒适嘅环境,新鲜嘅海鲜,造就满足的一餐!
系上环返工返左几年,周围的餐厅基本上都食过

平时经过依间酒店门口都冇谂过上面系有餐厅,真系隐秘

叫左个有龙虾既套餐

龙虾

煎鹅肝
充满又香嘅鹅肝其实点整都好食
配埋面包中和油腻感,口感味道刚刚好,喜欢

鹅肝

炒牛粒
可能之前两度𩠌都太出色,令人回味无穷
所以相比之下依个炒牛粒不太突出
冇好香浓既牛味,普普通通不过不失啦
牛粒

原来我哋叫的龙虾系两食,剩低既龙虾壳用黎熬汤,鲜甜!

2021-03-31
  • 龙虾