2023-07-14
上环呢间Table果名够晒特别,装修同食物都同样特别难忘。我地先试呢度既其中一个招牌菜Lobster Espresso🦞☕️我地今次就叫细size好啦,呢个龙虾汤有2 层,面头系超厚既龙虾泡沫,下面就系浓缩既龙虾肉汤。先唔讲有一只好厚肉既龙虾钳已经够晒惊喜架啦,龙虾钳啲肉超鲜甜,劲新鲜!龙虾汤仲要爆浓,饮完啲龙虾味唔识散咁,超正!之后就系前菜South African Abalone Confit🐚呢个南非鲍鱼酱先由厨师将新鲜既S.A. 鲍鱼放入烤箱低温烘烤烘大概10个钟,再用平底锅煎啲鲍鱼煎到果边脆晒,成只鲍鱼已经好香好嫩,再配埋特制酱汁,提升鲍鱼既鲜味,正呀!跟住就系主菜之一既Hokkaido Uni Angel Hair🍝意粉用龙虾高汤同埋海胆泥烹制,更特别系会加埋少少草莓去煮,草莓有啲水果味,味道比就咁用番茄更复杂更有层次,真系好好味呀!另一主菜就系牛扒Korean 1++ Ribeye🥩牛扒煎得岩岩好,外脆内软,搭配暖暖地既喜马拉雅盐块同埋香菜酱油醋汁沙拉,又唔会太油腻,好食呀!仲有一个菜式呀,好特别,但唔记得名啦😆不过味道好好,啲酱汁都好特别,好食。
之后就系前菜South African Abalone Confit🐚呢个南非鲍鱼酱先由 厨师将新鲜既S.A. 鲍鱼放入烤箱低温烘烤烘大概10个钟,再用平底锅煎啲鲍鱼煎到果边脆晒,成只鲍鱼已经好香好嫩,再配埋特制酱汁,提升鲍鱼既鲜味,正呀!