2020-03-26 600 浏览
今日放假难得同啲朋友「港女」一下,系上环揾左间cafe食个tea😋见到蛋糕柜入面有好多唔同款既蛋糕,我同朋友决定每人叫一款share叫下。Japanese Strawberry Mille Feuille朋友同我讲呢度d拿破仑蛋糕几出名,我见个蛋糕柜入面呢款净返一件,就叫黎试一试。个酥皮好脆,中间d custard配埋士多啤梨唔会太甜,好好味。Burnt Basque Cheese Cake个表面黑黑地,食落口有少少烧焦既苦涩味,但配埋个芝士蛋糕反而少左平时芝士腻既感觉,入口即溶既芝士蛋糕真系好正Baked Cheese Cake with Caramel Apple上层系焗过既芝士蛋糕,下层既饼底系焦糖味既苹果蓉,甜得黎唔会好腻,个芝士蛋糕一入口即溶之后剩返d苹果蓉咬口,个层次好分明。

Burnt Basque Cheese Cake

2020-03-21
等候时间
10 分钟 (堂食)