2024-01-29 1424 浏览
订了六人枱与家人食团年饭,但只能给我们一张四人枱,因为接近新年的关系,即使系订咗枱都唔能够比一张大小小嘅枱,我哋叫咗一个套餐再另外加3碟𩠌,事前已经知道枱面唔可以放晒所有食物,所以要求侍应所有菜不能一次过上,前后总共跟他们说了三次,但他们都说不能够控制,最后他们要将三碟菜放在枱边的两个茶机上,两个老人家要好急赶趁热食,我只要求碟蒸鱼可否迟一下再上菜,侍应回来的答覆是:bad News,鱼已经正在蒸。当时系晚上六点其实酒楼未坐满,只系得我哋同另外一张枱,后来要求老板娘处理,老板娘才将其中两碟菜拿回厨房。呢啲系一般酒楼基本可以做嘅安排,佢哋完全无能为力。本来团年饭应该开开心心,最后老人家食到一肚气离开。非常气愤及失望的一餐饭。