2008-10-09 8 浏览
昨晚约了大班旧同事来这儿接某人炸弹。我们一行十二人,共叫了以下食品︰海盗烧羊脾 (4 磅)︰冇试,因为怕膻,但用炉坐热的汁好像不错咖喱牛腩︰咖喱唔够香辣,薯仔、萝卜、洋葱等配菜份量都好少葡式烩牛脷︰牛脷是薄切那种,虽然炆得颇腍,但未入味,而且口感不太好,个汁的美道亦好奇怪烧风鳝︰我觉得唔系烧,而且炸,完全冇烧o既应有风味葡国鸡饭︰冇试烧咸猪手︰个人认为是晚最见得人的一个菜式,猪手先炸再烧,肉质肥美,不错肉酱意粉︰冇试马介休炒食︰味道偏淡,而且食炒得不够干身马介休薯球︰从未食过咁难食o既马介休薯球,外层唔够脆,内里的薯蓉又干,完全吃不出有马介休的味道烧猪肋骨︰有朕果皮味,烧得颇香,略嫌瘦了一点白汁焗西兰花︰冇试葡汁焗四蔬︰个汁不俗,四蔬好足料,有椰菜花、西兰花、洋葱、蘑菇等,但不明白点解会用小棠菜?总括来说,食物水准麻麻,但服务殷勤,值得一赞,可是上菜速度极慢,点菜后逐样上,我们十多个人,大部份时间都系得一两点喺枱,点分好呢?
咖喱牛腩︰咖喱唔够香辣,薯仔、萝卜、洋葱等配菜份量都好少
烧风鳝︰我觉得唔系烧,而且炸,完全冇烧o既应有风味
葡国鸡饭︰冇试
肉酱意粉︰冇试
马介休炒食︰味道偏淡,而且食炒得不够干身
烧猪肋骨︰有朕果皮味,烧得颇香,略嫌瘦了一点
白汁焗西兰花︰冇试