2013-10-22 3808 浏览
要出尖沙咀,所以睇下有咩好食,见咁多好评就黎试试。荃湾分店食过唔错,尖沙咀就第一次食。都算好多选择,刺身、寿司、铁板烧、串烧、一品料理、天妇罗、沙律。刺身张纸系有好多选择:特别d既有马刀贝、黄金贝、烧鲣鱼。但只系得张纸有,叫几次都无黎过,黎亲都得得三文鱼、甜虾、北寄贝、鱿鱼。三文鱼厚切都算ok。芝士焗蚝芝士好腻,只蚝好细只,同蚝豉差唔多size。炖蛋好少放题有炖蛋,所以叫黎试试。好迷你,无咩料,得鱼蛋。唔够滑但算入味。火炙三文鱼寿司烧得过熟,无入口即融既感觉,同埋上枱既时候已经唔热。芥辣蟹子寿司除左变左绿色之外,同普通蟹子系一模一样。不过紫菜好脆,系新鲜整。芥辣八爪鱼呢个出奇地好食,生八爪鱼配上wasabi几夹,好爽口,仲有青瓜可以解辣。值得encore!烟肉青口我觉得佢个汁好味过焗蚝,无咁腻同有烟肉,香口啲。一口牛牛肉算淋,但无牛味,不过不失。铁板带子虽然带子细粒左啲,但系都好好味。牛舌串呢个好味,够厚,唔会太淋够爽口,衬黑椒粒够惹味。encore左几次

都算好多选择,刺身寿司、铁板烧、串烧、一品料理、天妇罗、沙律。
刺身
刺身
芝士焗蚝
芝士焗蚝
芝士好腻,只蚝好细只,同蚝豉差唔多size。
炖蛋
炖蛋
寿司
火炙三文鱼寿司
烧得过熟,无入口即融既感觉,同埋上枱既时候已经唔热。
芥辣蟹子寿司
芥辣八瓜鱼
芥辣八爪鱼
烟肉青口
烟肉青口
我觉得佢个汁好味过焗蚝,无咁腻同有烟肉,香口啲。
一口牛
一口牛
牛肉算淋,但无牛味,不过不失。
铁板带子
虽然带子细粒左啲,但系都好好味。
烧牛舌
牛舌串
题外话/补充资料: 净系计野食系值得再去。 但系佢上菜速度奇慢,我都未试过食放题食到要等野食黎,叫个铁板杂菌,等左成个钟先黎。平均每样野都要等至少10分钟先有得食。最离谱系叫个多士,叫左4次都无黎,到last order佢问仲有咩无黎,再落多次,结果等我埋完单,准备起身走佢先上菜。但当日我食6:00果场,完全唔多人,得十几枱都可以咁慢。完完全全唔可以接受!
2013-10-19
芥辣八瓜鱼