2015-08-18
黑布街由街头到街尾已经有4间甜品,间间都想试,几经艰难之下,最终都系俾佢既装修,同有心思细致既甜品图吸引左入去。店内既装修好elegant, 台数不多,分别有普通4-6人台及高脚台,主要以木制为主,吊灯照射出黎既柔和光线俾人温暖既感觉! 一眼望入去可以见到甜品师向简洁既开放式厨房,忙碌咁制作!可能时间尚早,唔太多人,Waiter安排左我地坐高脚櫈,可能我地太矮喇,觉得张台过高啰,坐得唔太舒服。不过waiter有介绍靠墙边、类似格仔铺果d格仔size既柜可以放袋,嗯,我欣赏呢个设计,好细心,值得一赞 !款款甜品既样都好吸引,朋友最后拣左香蕉班戟,第一口感觉得好fresh, (唔似普通果d班戟咁得厚厚既cream) 有一d好细粒圆形既朱古力脆脆,夹杂向香蕉蓉入面,好得意! 旁边既雪糕朱古力好浓,好味 !而我最期待既芒果拿破仑,卖相好靓,芒果粒好甜,软硬适中,拿破仑既酥皮松脆,吉士酱唔算太甜,亦唔漏,配埋红色薄糖脆系一个完美既配搭!而我最期待既芒果拿破仑,卖相好靓,芒果粒好甜,软硬适中,拿破仑既酥皮松脆,吉士酱唔算太甜,亦唔漏,配埋红色薄糖脆系一个完美既配搭!总括而言,环境够舒服,甜品好味细
食完之后,就算有新客waiter都无赶我地走,尽量安排新客坐向其他大台,叫我地慢慢坐唔使急,好nice !
题外话/补充资料:
落单前like fb 专页有discount!