2018-05-01 484 浏览
十个差都唔够呀!首先一去到。就叫野食。洗下啲碗筷。叫野食叫左3个人。。2个扮睇唔到,1个话等阵先。结果叫左4个𩠌。醉鸡煲,辣蟹,炒蚬,同埋通茶加大啤。之后去厕所洗洗手,,一入到去,哗,点解可以咁污糟。。。。成地纸巾,成地污水,味道一流,一间食市连最简单。卫生呢样野都搞唔好。。咁就真系好有问题。之后等左10分钟左右,第一样𩠌黎喇 。炒蚬,完全失望。要求重煮。全部只有蚬壳,份量少不在话下,因为一眼睇全场,呢间野摆到明呃游客生意。加上我是与2个外国朋友来。全程英语沟通。心谂实俾人呃。。但香港良心企业,唔系要做到咁呀?完全唔掂,朋友跟他们理论,大家鸡同鸭讲。。唯有我说句,取消啦。。结果俾他们闹番转头。可能天气热。心火盛。明白收到。但我们坚持重煮或取消。他们一边说。系咁嫁。呢个系例牌。份量系咁上下,至于啲蚬肉味起底啰,,只系跌左出黎姐。。但朋友坚持取消。我们已经想离开这“好店“了。因为他们态度极其差劣。谁不知有第2样𩠌来,椒丝腐乳炒通菜劣,淡而无味,无椒丝,丁点腐乳味,。$ 58。呢个价钱 完全唔得 街边求其揾间 粉面店 只系20蚊油菜 都好食过佢。。第3个系辣蟹香辣蟹 呢间店嘅招牌菜 。。因

十个差都唔够呀!

首先一去到。就叫野食。洗下啲碗筷。
叫野食叫左3个人。。2个扮睇唔到,1个话等阵先。

结果叫左4个𩠌。醉鸡煲,辣蟹,炒蚬,同埋通茶加大啤。

之后去厕所洗洗手,,一入到去,哗,点解可以咁污糟。

但香港良心企业,唔系要做到咁呀?

谁不知有第2样𩠌来,椒丝腐乳炒通菜

劣,淡而无味,无椒丝,丁点腐乳味,。

第3个系辣蟹

香辣蟹

香辣蟹 呢间店嘅招牌菜 。。
因为朋友2个前日食过话好味 所以再食多次。。结果 味道完全唔同,,份量少。。

香辣蟹

看到吗?上一次他们食的是大蟹。味道一流。
但今次同样价钱,品质下降。

我们还有一个鸡煲。。但迟迟味来。。因为我们已经食哂所有野了,等了已经一个多小时了,于是通知他们。跟他们说朋友赶住搭飞机,有位好心姐姐说,我帮你跟跟,得,无问题,帮你取消。

正当我们打算出去埋单之际,鸡煲来了。。
下,不是取消了吗?因为头先个姐姐说师傅无时间整。。帮我们取消,我话得,无问题,唔该。

之后他们叫我们食左至走,感觉他们唔俾我地走,但真的赶时间,无办法,因为等了一个多小时,所有野食哂。。这根本不是我们问题。

结果埋单个阵。。叫我地等等。。
原来叫人来闹我地。。

说话难听到。。完全不可理喻。什么什么,无钱唔好叫咁多𩠌,无钱唔好黎食,3个人食几百蚊野都食唔起,取消呢样取消个样,又话我地玩野。一定要俾埋哂钱先走得。。

哗。。真系火都黎,,

第一碟蚬真系全部只有蚬壳,我要求重煮,他们不理会。第2鸡煲,等了一个多小时才到。贵公司员工说师傅唔得闲整。。咁我只好取消。
同埋鸡煲我们好想食,但没得吃,系因为师傅忙,唔得闲整。加上不是我们说取消的。。是贵员工说帮我们取消。。

要求我们俾钱才走得。。理论左一番。。真系丫。。唔出声唔代表我们要忍让你。

完全忍受唔到。。结果来一场骂战。。结果佢只好闹落单员工。话下次认住我地,唔俾我地黎食野同埋所有鸡煲,火㶽,人多嘅时候不可做。。

店名明明写住香辣鸡煲 同香辣蟹

招牌菜都不做。。是有问题吗?

结果我们3人饿住离开,,
真系第一次咁。。下不为例。。。
2018-04-30