2022-09-26 41 浏览
今日放假同妈咪去食下午茶,去到刚好2点下午茶时段,过了 lunch 时间,等了5分钟就有位了;因成个上午无食野太肚饿关系,我快速睇了餐牌就点餐, 我点了两个下午茶餐,一个捞面再加一个小食,两个人唔知会唔会太多呢? 呵呵呵秘制酱皇猪手捞面~猪手煮到好腍,够入味,补充骨胶原就最好不过喇,捞面系鹅油捞面,眼见以为好油,但食入口一 d 都唔油,真系油而不腻,面质爽口;仲附送一小碟云耳作小食。腩叉牛角包~叉烧是腩叉,望落好似好多肥猪肉咁,但咬落去唔觉好肥腻,配埋生菜和胡麻酱夹在牛角包一齐食又几夹几好味,牛角包松软带有牛油香味,侧边仲有少许沙律菜伴碟。盐焗手撕鸡肠粉~手撕鸡肉质嫩滑微带咸香,肠粉都好滑嘟嘟,麻酱好香花生味,鼓油唔会太咸,再洒上芝麻,食肠粉真系不可缺少既酱料小吃三皇盘~蒜香酸辣云耳:爽口,微微蒜香,微酸微辣好开胃酸辣无骨凤爪:爽口弹牙,虽然无泰式果种辣,但都酸酸辣辣好醒神盐焗鸡肾:口感唔硬唔腍岩岩好,但稍为咸左少少饮品~今次自己无叫特饮,妈咪就叫左即磨咖啡,跟餐加$3 都 ok, 试了一啖还可以啦最后我地都系食唔晒,打包左半份猪手捞面和半个腩叉牛角包回家夜晚再食

秘制酱皇猪手捞面~

腩叉牛角包~

盐焗手撕鸡肠粉~

小吃三皇盘~
蒜香酸辣云耳:爽口,微微蒜香,微酸微辣好开胃
盐焗鸡肾:口感唔硬唔腍岩岩好,但稍为咸左少少

饮品~

2022-09-23