2015-11-17 631 浏览
下午茶一到, 个个都走去排队, 大排长龙, 呢度长者比较多, 所以排队时间会再耐少少, 不过有平野食都冇咩所谓。呢度之所以咁吸引长者, 完全是因为大部分的食物都好o岩佢地, 而且价钱好平, 2X蚊可以食到一个粥餐, 我都唔执输, 叫左一个。鱼粒粥+炒面, 烧卖配热柠水($26)- 咁多野都只系26蚊, 平平平, 本来想食鲩鱼片, 但这个平好多次余又多野食, 所以食鱼粒粥, 但发现粒粒鱼肉无刺, 入口好安全, 虽无鱼片鲜甜, 但都有阵阵鱼味, 加上又绵又稠的粥, 无得弹炒面比较干, 混合甜麻酱食比较好, 偏油但有咸香, 配上多肥少肉的烧卖, 味道确不错, 但见到咁多脂肪, 都要留一留力。性价比高, 可再黎ENCORE~

性价比高, 可再黎ENCORE~
下午茶