2022-07-28
呢间店既装饰几得意,门前有个类似巨形珍珠系饮管入面上上落落,所以吸引左我入去细看餐牌,每款下午茶餐价钱连杯柠檬薏米都只系$30左右,非常便宜!每款台式食品都好吸引,真系想叫多几个试下今次拣左芋泥肉松蛋饼(半份)+甜不辣炸豆腐+冻柠檬桂花薏米特饮甜不辣炸豆腐:以为系甜不辣(台式小食,口感烟烟韧韧)配炸豆腐,揾左好耐都只系见到豆腐同酸菜,再睇番餐单既英文版原来甜不辣系形容个酱汁味道 炸豆腐表面唔脆,似食卤豆腐既口感,配上个微甜微辣既酱汁,几开胃!酸菜就分成细细粒(几特别好少见呢个形状),口感爽脆,够酸同微辣。整体好食!芋泥肉松蛋饼:蛋饼外皮烟烟韧韧,内馅芋泥肉松份量都算饱满,一咬都会怕跌馅!芋泥微甜,口感都算绵密。蛋饼上既酱汁都系#甜不辣#,但其实同芋泥肉松既甜唔太夹,走汁会更好味!冻柠檬桂花薏米特饮虽然只有一片柠檬,但整杯饮品都有柠檬香味。可惜完全感觉唔到桂花既存在,似系饮紧微甜既柠檬薏米水,感觉几健康。总括黎讲呢个价钱同质素下次会再食!饮品会加钱转其他试下
甜不辣炸豆腐:
芋泥肉松蛋饼: