2024-02-12 609 浏览
大年初三好多餐厅都有开去咗又一城附近拜年,拜完年之后就喺敏华去食下午茶, 人流超多,但啲服务员态度都好好。我除咗叫咗两set之外,仲另外点咗两只蛋白挞同埋两只鸡批拎走。下午茶:葱油鸡扒捞公仔面 $50佢鸡扒虽然细细块,但系好嫩滑,一啲都唔干,不过葱油份量有啲少,所以唔够葱油味,唔系好捞得哂d 公仔面。特餐:沙茶牛肉公仔面配煎蛋肠仔佢嘅沙茶酱好香,如果钟意花生酱应该好钟意,可惜牛肉份量唔多。另外跟咗两条肠仔唔系厨师肠,系果d德国肠,感觉性价比几高。而两只煎蛋的蛋黄系橙黄色,切开嘅时候流心的,好香蛋味。蛋白挞 $21/2pcs鸡批 $21/2pcs蛋白挞&鸡批味道都ok, 酥皮好香,不过蛋白挞有啲甜,奶味好重,似食奶挞多个蛋白挞。而鸡批就好唔错,馅料好满,皮好薄,整体嚟讲真心几唔错。不过新春期间要加一,平时下午茶就冇加一,所以平时嚟食会抵啲。
大年初三好多餐厅都有开

下午茶:葱油鸡扒捞公仔面 $50