2021-09-03
餐厅位于湾仔码头2楼,坐拥270度维港无敌海景,全落地玻璃设计,以欧陆宫廷风嘅装修, 带有花艺元素,显得精致又优雅,日头同夜晚嘅景色都一样咁Chill,打卡一流下午茶分三个时段,分别系12点、3点、6点,每个时段限两小时,因为3点时段已经full晒,最后我哋选择咗6点,呢个时段好处系可以见到日光时间一阵,然后顺便可以欣赏埋黄昏嘅景色🌇直到变成夜景🌃一坐底Staff就会放低Welcome Drink玫瑰汽酒一杯🥂然后就会送上下午茶。「🌼仲夏之盛放🌼」$598 for 2 Persons+10%包两杯Welcome Drink 玫瑰汽酒 🥂包两杯茶或咖啡 ☕️Afternoon Tea Set有六款甜点同六款咸点。其中有六款咸甜点系可以无限添食,除咗出面有自助区之外,亦有Staff推餐车过嚟问你需唔需要Refill。环境一流,食物质素一般,有三款都几好食,其余就比较普通,不过主要都系食个环境🍽最上①「烟三文鱼酸忌廉挞黄金鲟龙鱼子」🥠烟三文鱼同酸忌廉清新嘅配搭令人更加开胃。左下②(可无限添食)「杂果仁朱古力蛋糕」🍫入口超浓郁嘅朱古力味再加上满满果仁,口感丰富。右下③(可无限添食)「大虾山葵沙律
包两杯Welcome Drink 玫瑰汽酒 🥂
包两杯茶或咖啡 ☕️
Afternoon Tea Set有六款甜点同六款咸点。
最上①
左下②(可无限添食)
右下③(可无限添食)
「大虾山葵沙律酱多士」🍤虽然多士经过影相嘅洗礼已经变得唔太脆,但大虾配山葵芥末酱好衬,味道几好食。
🔝Passionfruit Oolong 有淡淡嘅热情果味。
🔝每隔一阵都会有Staff推餐车埋嚟问有无嘢需要Refill。
🔝出餐𠮶个位好靓
🔝好靓嘅Bar头。
🔝出面其中一个自助区。
🔝入餐厅前会经过一条布满彩色干花嘅走郎。
🔝入餐厅前嘅打卡位。