2015-04-07
一家人去左屋企附近既呢间茶餐厅食下午茶,环境方面都叫做几干净,坐得几舒服。侍应既态度唔错,几有礼貌,野食都黎得好快。我地叫左三个下午茶餐,埋单九十几蚊。第一个系猪排脆脆猪,猪排几香,味道其实都唔错既,但系咬落去有啲太硬。另外,旧包都系有少少硬,唔系太脆,好似有啲摊凉左咁,所以连埋猪排一齐食个阵就要咬好耐先食到,如果猪排可以热番啲,有番’新鲜出炉’既感觉会更好!第二个就系肠仔蛋公仔面,由于张相系食到一半先影既,所以睇落啲面好似好涨咁,不过其实味道几好,当然唔可以话系好出色既。个汤味道唔会太浓,而且份量适中,我觉得唔错。最后就系鸡翼杂果沙律,份量方面几适中,尤其系近排好多餐厅既沙律份量都系得好少,加上唔会太饱。两只鸡翼都煎得几脆,不过个人认为有啲咸,但系三个餐入面我觉得呢个鸡翼杂果沙律最好食。