2022-07-10 117 浏览
今日刚好在附近参加比赛 午餐都未解决 已经到达下午茶时间 等候巴士🚌时发觉这里嘅海南鸡饭 下午茶时段超抵 那就解决咗先坐车回家算数 一入门口发觉全𠮶餐厅只有一位客人 超级恐怖 我进来时其实无人理我 员工都系忙碌地工作和清洁 我差啲以为佢哋落场 但我坐落时佢哋又走过来问我点咩 我问佢哋有冇下午茶 佢哋话星期六、日都有下午茶餐只需$38 冻饮加两蚊 这个海南鸡饭有酸瓜和花生🥜好特别有酸瓜唔出奇 上次试西环海南都有沙律菜伴碟 但有花生🥜就真系惊喜 那些花生好香口 曾经炒过 真心可以伴饭食 老实讲那些海南鸡其实麻麻 唔算好正 但佢哋嘅油饭就真系有惊喜 油香超劲 三种酱都合格 当然都系有改善空间 可以再在味道上加强一点 这个饭只能说系港式海南鸡 唔系泰式和新加坡 不过对普通市民其实应该满足那杯冻柠茶 茶味都几讨好 我要求少甜 甜度都算满意 Size系几足 大大杯 在我走时才有多几个客 可能这里比较多食店 所以竞争较大 但我都会支持这些街坊店不过我应该唔会试其他 真心觉得海南鸡系最抵

海南鸡饭

不过我应该唔会试其他 真心觉得海南鸡系最抵