2021-05-24
夏天热厌厌啦下昼嘅时间一出太阳就已经成35 36度有事想行吓条街行多两步都已经汗流浃背今日出去旺角晒两晒就已经成身湿晒又热又焗条街简直唔系俾人行所以就上咗新世纪广场度叹冷气行商场不过行吓下就即刻肚饿啦所以就入到去PizzaExpress度食下午茶依家PizzaExpress下午茶已经有咗套餐所以唔使拣即刻叫返个二人餐二人餐包括一个前菜两款主菜同两杯饮品所以我前菜就叫咗二式肉丸虽然佢系小食累但系佢嘅肉丸都非常之咁多一个碟仔起码有成六七粒再加上花茄酱附近仲有趣薄饼非常之咁好食我系呢个系happy呀话时间就要左饮品而家叫其他饮品仲有买一送一去到呢个时候就已经上柠檬茶所以立即饮番杯冰冻嘅柠檬茶再睇返个Menu原来柠檬茶系无限添饮所以唔使就住就住饮完一杯即刻叫refill之后就叫咗海鲜薄饼开嘅海鲜种类非常之咁多唔单止有虾有带子有蚬肉仲有八爪鱼之后就叫咗海鲜薄饼开嘅海鲜种类非常之咁多唔单止有虾有带子有蚬肉仲有八爪鱼而且佢嘅薄饼边做吼得非常之咁香菜好似薯片咁趣博博二个馅再加上芝士就系非常之咁远新可口再加埋咸咸酸酸嘅橄榄非常之咁开胃另外叫咗个意式肉酱宽条面呢个就正正常常但系略嫌海嘅肉酱唔沟蕃茄味但系都
今日出去旺角晒两晒就已经成身湿晒又热又焗条街简直唔系俾人行
所以就上咗新世纪广场度叹冷气行商场
二人餐包括一个前菜两款主菜同两杯饮品
去到呢个时候就已经上柠檬茶
所以立即饮番杯冰冻嘅柠檬茶
另外叫咗个意式肉酱宽条面呢个就正正常常
但系略嫌海嘅肉酱唔沟蕃茄味但系都不过不失啦
最后因为为食嘅关系叫多咗款意大利雪糕 作为 甜品叫咗出去朱古力口味果然系意大利 雪糕入口非常之咁滑溜而且又唔会太甜再配合埋冰冻嘅柠檬茶简直为这个下午消晒暑