2020-04-11 584 浏览
杏花商场嘅食店黎黎去去都系𠮶啲,依间餐厅平时黎讲唔算多人,就算系疫情之前都唔会坐满。近排嘅情况就更加少啦,不过我觉得佢啲下午茶都算平,又唔洗加一,全部餐都系$40-45左右,所以间唔中都会拣黎依度食。我今次叫左海南鸡饭,个餐送一罐汽水,如果转其他野饮就要再加钱。海南鸡正正常常都算滑,不过我觉得要点埋酱先够惹味(而且啲酱唔会辣,唔食辣嘅人都岩),油饭食落香口,粒粒分明,同埋佢啲饭都颇多,好似午餐分量咁,个餐仲会附埋碗汤,食完之后好饱。依个价钱有咁嘅分量我觉得真系几抵食,所以我通常黎依度都会食下午茶唔食lunch set。不过唯一有样野系黎过几次,都遇到侍应落错单嘅情况,所以点完餐之后记得要check下佢俾𠮶张单。
海南鸡饭

2020-04-08