餐厅: LAB EAT Restaurant & Bar (T.O.P This is Our Place)
资讯:

呢日出开九龙撑朋友Pop-up store,见呢间餐厅系T.OP.,旺角MTR B4出口一出就到,于是就拉埋个系尖沙咀食过lab eat赞几好既朋友黎食下tea。虽然餐厅不算很大,但有好多梳化卡位,仲有户外座位,有埋太阳伞,感觉有点渡假feel。不过呢日有少少热,所以我地拣左座室内卡位。卡位好有私隐,基本上听不到隔离台讲咩,最多睇到人地个头 。我谂呢度系主打野饮,因为有好多mocktails, cocktails, 果汁、茶同咖啡。下午茶都有十几款选择。呢杯野Mocktail叫Sneaking around,有热情果、Soda同Espresso。未放热情果入杯野饮时就主要饮到Espresso既味道,放左d热情果入去,就好好饮,清新得黎,又有热情果粒粒既口感,酸酸甜甜,仲有阵阵既咖啡香。杯野好饮得黎,亦几好睇。下午茶意然有黑松露意粉做选择,岩哂我呢d用下午茶当晚餐人士(16 8减肥关系)。个器皿形状好特别,仲要暖暖地,食起上黎好方便。个意粉有淡淡黑松露味,野菌份量够多,增添左口感,个酱都几creamy,不错。友人个tea set系薄饼加薯角,佢比左少少个薯角我食。薯角一d油都无,外皮好脆

不过呢日有少少热,所以我地拣左座室内卡位。
卡位好有私隐,基本上听不到隔离台讲咩,最多睇到人地个头

下午茶都有十几款选择。

杯野好饮得黎,亦几好睇。

个器皿形状好特别,仲要暖暖地,食起上黎好方便。

友人个tea set系薄饼加薯角,佢比左少少个薯角我食。
薯角一d油都无,外皮好脆,仲有少少烧烤味既配料,不蘸茄汁都够哂味。

外皮入面个薯仔都有少少薯仔香。
下午茶
  • Sneaking Around