2024-10-17
星期日下午三点半到,唔需要等位,我哋两大一细,被安排坐 半边梳化位,店家大约有 四成座位有人坐,生意一般。用qr code点餐 ,茶芥8蚊位,我哋见有茶餐,嗌咗一个 厚切排骨手制 拉面 餐,餐 配小食同埋饮品, 我哋拣咗 陈醋小云耳+冻酸梅汤 ,唔使加钱 仲有几样冷热饮品选择。 另外跟餐可以加钱嗌其他小食 ,我哋就试咗 麻辣 口水鸡 加29蚊,脆皮豆沙包加9蚊。 单叫咗小笼包 43蚊 ,埋单 总共198.9。食物整体质素都ok,炸猪扒都大块,有少少油腻, 连骨嘅猪扒 有啲难handle, 另外麻辣口水鸡几惹味同埋啲鸡好滑,另外炸脆皮豆沙包just so so , 大约四分一手板咁细, 有啲油腻 ,酸梅汤就劲甜,要无糖豆浆 会健康啲, 小笼包正常 发挥 ,有肉汁,块皮 几薄 不错。呢间食肆性价比都ok, 有机会下次再嚟。