2012-05-20 428 浏览
下午3点几既时候, 一家人去食个下午茶本来去大家乐, 但系满哂人冇位见仲系下午茶时段, 所以就转左去百乐门一去到个经理就话下午茶时段就黎完所以叫我地尽快落单我地一坐低就即刻写点心纸前排平日时得闲黎坐下既爸爸就话d野起哂价再加上系星期日所以再贵d落完单好快d食物就送到首先系细佬既叉烧濑粉同烧鹅濑粉叉烧睇落好靓, 不过我冇食所以不予评论烧鹅麻麻, d皮好un濑粉软硬适中, okay跟住点心亦陆逐送到翡翠带子肠: d带子劲少, 又细粒, 每条肠粉平均得2粒带子, 细佬食完仲问点解得斋肠-_-鱼茸煎酿茄子: 鱼茸很薄很薄, 茄子劲淡四季山珍饺: 好奇所以叫黎试下, 饺入面包的有四季豆, 虾米咁, 味道okay, 但系个皮就真系唔系太得 痴lublub, 3只饺痴住哂, 一夹痴实筷子-_-, no good!原虾烧卖皇: 几样点心中算是不错的, 有原只虾系面, 馅算饱满 金翅灌汤包: 味道适中, 但连一条粉丝扮下翅都冇-_- 有好多粒瓜, 有d菇, 肉碎, 几粒虾米咁, okay, 个皮几薄, 但系个底就有一大旧(个饺既埋口位)食物就系咁多埋单时觉得最不值既: 茶钱1位$8, 但系普洱有色冇味

下午3点几既时候, 一家人去食个下午茶
本来去大家乐, 但系满哂人冇位
见仲系下午茶时段, 所以就转左去百乐门
一去到个经理就话下午茶时段就黎完所以叫我地尽快落单

我地一坐低就即刻写点心纸
前排平日时得闲黎坐下既爸爸就话d野起哂价
再加上系星期日所以再贵d

落完单好快d食物就送到
首先系细佬既叉烧濑粉同烧鹅濑粉
叉烧睇落好靓, 不过我冇食所以不予评论
烧鹅麻麻, d皮好un
濑粉软硬适中, okay

跟住点心亦陆逐送到
翡翠带子肠: d带子劲少

鱼茸煎酿茄子: 鱼茸很薄很薄, 茄子劲淡

食物就系咁多
埋单时觉得最不值既: 茶钱1位$8, 但系普洱有色冇味, 仲系要求换左一次茶叶都系一样, 一d茶香都冇
仲有一项叫「酸菜」既收费, 就系一坐低果2小碟既花生, 竟然要$14! 真系有d被骗既感觉

今日既下午茶, 2个字总括, 唔抵-_-

有色冇味的茶-_-