2018-02-02 607 浏览
新舖开张,装修设计非一般的茶餐厅,所以在门口睇睇价钱先,又不是太贵,所以入去试一试。叫咗个下午茶,最贵一款都是$3⃣️4⃣️蚊,可能人不算多,唔驶几分钟便送上食物。这个下午茶有:五香肉丁公仔面⋯⋯肉丁不会散开,但比较有少少硬,面就煮得啱啱好(面质一流)又唔似出前一丁👍👍炒蛋配厚多士⋯⋯炒蛋份量足,味道Ok,厚多士亦够厚脆加配牛油(牛油独立包装,因为不想太肥利,没有用,所以比返侍应(唔好浪费)茶走⋯⋯这个真的太棒了👏🏻,练奶分开上,等你可以调配出自已的喜欢甜度,我剩下来的,还可搽上上面的厚多士😋😋。再讲,奶茶亦非常滑😋,但个人觉得淡了少少⋯⋯少少。这里装修很好,但未有WiFi 提供😄,对我来说欠了少少,但总括来说都十分钟理想,希望可以同新蒲岗出面茶记共存,因为出面的亦做得很出色,尤其近工厂区那边,但大家走的顾客路线不同 Good Luck!

这个下午茶有:

2018-02-01