2021-06-19 184 浏览
星期五下午朋友約了去下午茶。已不是第一次去,我些朋友喜歡這店,但我便麻麻哋。上到去,有位女仕應同我講現在可以點下午茶餐,又講而家要用電子下單。我便下戴QR code去點餐,我便想下下午茶單,找不找去也找不到,便找個男仕應問佢點可以落到?佢又講原來是無下午茶餐這一個事,全是單點!!!我心諗“點吓,又有又無”?? 我又嘗試去落兩杯Americano, 因要兩杯,便指“+ 1”, 立即又跳去另一個首面!!!個仕應也做不到!好心個IT試好個system 才叫些客用啦!我們終於差不多用咗15+分鐘才下到單。我們叫了一件Earl Grey Tea cake, 是佢哋的名物,也要$53一件,對我來說是食空氣的chiffon cake加些忌廉。我也叫了兩杯Americano, 同之前一樣,比較無咖啡味,好淡。也叫了一杯Earl Grey latte, 看上去便靚,但我無朋友好無飲。這間咖啡店第一次至現在的好幾次,我也是覺得無乜突到。我總覺質數平平。
淡咖啡加餅