2024-03-28
#蓝山食坊 最近病咗不停咳,多数都系食粥同面包,想食返几啖饭,咁啱自己晏咗起身,就想试吓附近有冇茶餐厅嘅下午茶。喺大道西上高知道呢间餐厅从来都未试过,门口见到下午茶餐牌$45,自己觉得有啲贵。唔记得系咪曾经有人介绍呢度嘅西炒饭几好食,系唔系都好就决定入去试下。客人唔算好多,听到厨房不停快炒,估计应该系整我个饭。果然出到嚟系非常够热,调味系非常好,配料就无须再多讲,火腿肠虾仔都系正常水准,饭嘅份量系正常。整体食落系几好食嘅一碟西炒饭。都系叫咗热柠水,正常发挥。后来发现佢嘅午餐$47,有四款,似乎午餐相对比较抵食,但今次呢碟西炒饭我都几满意,会继续帮衬👍@foodiehck2022 #港饮港食平靓正 #下午茶 #西炒饭 #热柠水 #西营盘 #茶餐厅
都系叫咗热柠水,正常发挥。