2017-10-13
11点食完个brunch,2:30又肚饿咁落街食个tea估唔到食个tea都要等位叫咗个冬荫功猪颈肉炒乌冬,猪颈肉唔多,反比较多蔬菜:洋葱,三色椒,椰菜食落好香浓,冬荫功味好重,不过就唔辣,所以我另外自己落咗是拉差辣酱,效果都几夹仲叫咗个牛肉包嘅set配薯条,牛肉包有两片牛肉不过好薄,主要系生菜同蕃茄包薯条好好食,炸得啱啱好,外层好薄,食到啖啖薯仔肉,热辣辣沾茄汁好好食另外加配咗红豆水晶粽,有三只,一开始就咁俾我哋冇椰汁,我哋问佢拎先有,点知个椰汁系酸嘅,我哋叫佢再换过,但系佢搞咗好耐,到佢换完俾我哋,我哋已经食哂三只粽普通粽嘅糯米用左西米代替,西米唔系平时食开煲糖水个啲咁冧,反而弹牙到有啲似珍珠,但又冇乜味钟唔钟意呢家嘢真系因人而异,个人就唔太钟意呢味甜品了
估唔到食个tea都要等位
钟唔钟意呢家嘢真系因人而异,个人就唔太钟意呢味甜品了