2023-10-14
今次系第三次黎德美寿司,前两次正正常常,但今次食到一肚气!我和朋友分别点了寿司餐和什锦海鲜丼。朋友的寿司餐先到,点知我哋见到平时靓靓仔仔印住「德美」嘅蛋,竟然系蛋砖切剩嘅尾尾,仲要被格硬一分为二,细到连字都印唔到!𠮶时已经觉得企喺店面整嘢食嘅厨师,连整一份新嘅蛋都懒,格硬将唔应该攞黎奉客嘅嘢摆上碟,当个客死嘅!之后什锦海鲜丼上埋,menu相有嘅连头虾刺身变咗熟虾。☹️ok其实蛋同虾都只系小事,个海胆先系戏肉。我分咗啲海胆俾朋友,点知佢试完竟然即刻要饮茶洗口!我小心翼翼试咗少少,原来个海胆嘅屎味真系灾难级,试少少都已经成口屎味!我好好奇呢啲巨量屎味海胆,究竟系边度黎,韩国?智利?定深圳大小梅沙?实在食唔落啲海胆,唯有放弃(见图)😞己所不欲,勿施于人,更莫讲话奉客。我唔信店主食得落啲海胆。今次真系中大伏。
之后什锦海鲜丼上埋,menu相有嘅连头虾刺身变咗熟虾。☹️