2021-10-17 122 浏览
一早去尖东海傍晨跑,跑完就去附近食个早餐。路经帝国中心,谂住食个Starbucks 当早餐,但发觉pizza express 原来出左早餐,价钱又唔系贵,当然去试一试。早餐选择都算多,有传统嘅英式早餐,仲有俾素食者选择嘅green breakfast。三文治方面可以拣鸡蛋牛油果,火腿之类。仲有迷你pizza做早餐,想食湿嘅可以拣蕃汤螺丝粉。总有一款啱你口味。跑完步唔想白跑,所以拣左个传统早餐再配个英式茶。双蛋,炒蘑菇,蕃茄巴马火腿,火箭菜,意式肉丸,呢个早餐配搭都几新款。素食早餐就将肉类换成牛油果酱,南瓜,好健康好fresh。有一个朋友唔想太heavy, 所以拣左个牛油果鸡肉三文治。鸡肉好嫩滑,配埋牛油果酱,健康得黎又唔会好dry。地方好大,坐得又舒服,慢慢食,倾下计,享受一下假日的休闲。我地约定下次一定要pizza做早餐。