2018-10-15
宝琳开左新餐厅,当然要试下啦。沙律。有五只虾,唔知系咪跟人头呢,我地岩岩好有五个人,一人一只唔使争。沙律略嫌细左少少,佢系用碟装,份量比用碗装既少。小食并盘,都系一样比想像中既份量少。不过炸物几好味,由其是炸鱿鱼。食果阵仲系热辣辣,好明显系岩岩炸好。我地另外再加左鸡翼,有一款系玫瑰味鸡翼,甜甜地都几有趣,同佢既玫瑰花茶既味道好相似。不过我都系钟意食咸既鸡翼,所以土匪鸡翼就好岩我。讲左咁耐主菜终于黎啦,因为我地太钟意食蕃茄,所以叫左大虾蕃茄意粉同埋鸡扒蕃茄意粉。其实佢用既蕃茄酱味道好足够,都好香,但如果再多番点点甜味就更好。依家略嫌佢冇左蕃茄既甜味。但整体黎讲,两碟意粉都系好好食。另外我地叫左两盘黑松露意粉,同头先问题一样,黑松露香味好香,但食落又冇乜黑松露既味道。但相对黎讲,佢既黑松露酱汁唔会整到好腻,令人食几啖就饱!薄荷朱古力,薄荷味同朱古力既比例岩岩好。佢仲有其他好可爱既拉花饮品,下次黎再试!