2018-06-29
2063 浏览
趁放假同屋企人去打边炉,今次试左元朗牛一,过左Lunch最繁忙时间,唔使等位。同妈咪口味唔夹,所以拣左混合汤底,佢就试期间限定冬荫汤,我就要芝士豚骨汤,肉就要极上美国牛肉。企左喺reception谂咗好耐,好欣赏reception职员好有耐性咁等我咃,同埋将收费讲得好仔细。入到去即刻拎个碗出去装野食,都几多配料拣,仲有和牛炒饭同埋咖喱。诚意推介佢地个咖喱汁,好香浓之余仲有和牛喺入面。虽然有白饭,但我都系钟意渌完个乌冬再加入去咖喱汁度捞埋一齐食,真系好正。去牛一梗系主要食肉啦,一开始比左4盒肉,有牛有猪,估唔到啲肉配芝士豚骨汤好夹,个汤底有芝士味,但算几light,唔会话一食就成口都系油同芝士咁肥腻。而妈咪就好钟意个冬荫汤,佢话汤底够味之余又唔会辣到食唔到,同埋啲牛都几滑,整体黎讲都好满意。下次可以再试埋澳洲牛,希望个质素都唔错啦。野饮就有盒装饮品、罐装啤酒,另外有部汽水机喺度,touch screen嘅,揿个mon拣野饮,除左有普通嘅可乐、芬达、雪碧之外,连水动乐都有﹗而且仲有唔同口味拣,Tonic water可乐都有,之前都冇见过呢部汽水机,几新鲜几好玩。最后食埋雪糕,虽然同场有紫薯
最后食埋雪糕,虽然同场有紫薯雪糕同frozen yogurt,但都系拣左云呢拿味雪糕,再加啲朱古力酱喺上面,食埋甜品成个Lunch就perfect晒。