2024-04-16 1170 浏览
今次电话预约第一次嚟。 准时一点半到达,餐厅已有八成人,虽然人多,但环境唔算嘈,坐位干净整洁。 被安排到旁边的二人位,坐得都舒服,而且位与位之间都有一定距离。打开Menu,选择颇多,拣咗:1. 自家制青脆猫意粉配虎虾❤️❤️- 超超好味, 热腾腾嚟到。 青酱好香,虎虾好大只,好甜,入面有合桃碎,一齐食落口,好夹好好味,一试难忘,真心推介,必试!👍🏻👍🏻朱2. 本来想叫 ”凉拌八爪鱼配叶墨西哥辣椒”,不过原来晚市先有⋯ 之后,唯有转咗个烤鸡沙律。 本身以为普通沙律一个,点知只鸡系完全冇雪藏味~ 出乎意料嘅好食!连平时唔钟意食鸡嘅朋友都话好好味 😋😋 如果份量再多少少就好啲!3. 鸭油炸薯条💖💖真系好好食!薯条又幼身,炸得超脆,有少少黑椒喺上面,入口超香脆。必嗌!如果唔系怕热气嘅话,真心想再食多篮😆😆4. Triple Chocolate Layer Cake and Tiramisu💝因为唔想嘥咗另外一个胃嘅Quota,所以就洗岀发问的精神🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️ Chef Yen 推介咗Tiramisu,佢话好多人食,算系镇店之宝。 果然酒味够浓,又唔系好甜,完全合乎我心意🥰。 相比Triple

打开Menu,选择颇多,拣咗:

1. 自家制青脆猫意粉配虎虾❤️❤️

3. 鸭油炸薯条💖💖

相比Triple Chocolate Layer Cake 就平淡咗少许,朱古力都算够味,但可以再浓啲就仲好? 加埋cream一齐食,甜中带苦,就像人生😆😆

5. Lemon Espresso Tonic and Mix Berry Yogurt
我从此爱上咗Ice Expresso Tonic,原来咁好饮!拣咗柠檬味,唔太酸,咖啡豆好香,唔会被柠檬味盖过,苦中带酸,微微嘅气泡,热热地嘅天气叹返杯,真系正到无话好说😌😌! 朋友就嗌咗杂莓冰沙,佢话好多果肉好正啊,如果大杯啲就仲正上加正!😎

总括嚟讲,所有野都超乎我嘅expectation,我仲有好多嘢想试,下次要试吓晚餐先!
呢类香港小店真系要多多岀力支持🙌🏻🙌🏻,因为从食品到环境,都睇得岀系好有heart的~ 希望佢哋keep住继续做好落去!
2024-04-13
  • 自家制青酱猫意粉配虎虾