2016-06-23 3766 浏览
今日朋友即兴约左我放工食饭,仲话想去西环食,佢仲讲左间餐厅,几好呀,唔驶谂~~~今晚落好大雨,搭地铁去要行条斜路先到,真系劲大雨行到去都差唔多湿哂...LOL一入到餐厅真系舒服哂~可能今日大雨,所以无乜客人望下MENU,店员又同我地介绍下,最后就叫左3个食物同每人一杯COCKTAIL首先系我既COCKTAIL-COLA COFFEE MARTINI,有可乐同COFFEE VODKA,再加埋豆蔻,其实都几重口味GA XD之后系呢个椰菜花酱伴鱼子酱煎带子,有三大粒带子,上面舖满鱼子酱,下面就有一块细PANCAKE,系PANCAKE同埋带子中间就有椰菜花酱,带子火喉岩岩好唔会过熟~带子大大粒,亦都好多鱼子酱,不过成200蚊就好似贵左少少之后就系第一个主菜PORTABELLA HASH BROWNS, DUCK EGG & CHEESE,我印象中好似系第一次食煎鸭蛋,不过味道就无乜特别,下面有芝士同大啡菇,最底系煎薯饼,成个菜几香口,味道亦系如预期一样,系唔错既,不过就比较油之后就系IBERICO PORK RACK, FENNEL, PRUNE,个猪好好味,猪味好浓,亦都煮得有咬口得黎又唔会
一入到餐厅真系舒服哂~可能今日大雨,所以无乜客人
之后就系IBERICO PORK RACK, FENNEL, PRUNE,个猪好好味,猪味好浓,亦都煮得有咬口得黎又唔会太老~D干梅酸酸地都几开胃~我地另外再叫左HOTCAKE,好香好松软呀~~~
食完埋单每人差唔多400蚊,系几好味,不过就唔系好饱...唯有去附近食糖水~~~
2016-05-27