2018-07-05
一直对泰国菜都无法抗拒,超中意食的说!今次黎到呢间焰淑泰国餐厅,一入去已经反传统,未见过食泰菜系用云石台咁令咁咁光猛☺️坐又坐得舒服~👉🏿✨炸虾饼 Hkd 68 💸📌系炸得几香脆!啖啖虾肉😍不过岩岩炸起都系超超超热,食个阵记住滩冻啲先食😞唔好辣亲呀!一定要点泰式辣酱😈👉🏿✨马拉盏炒通菜 Hkd 68 💸📌呢到既价钱定价都好合理~唔怕比人宰😂马拉盏通菜都几够火喉,不过就咸左小小,配饭食一流!食落去唔知点解食到阵柠檬叶既香味👀同平时食开个啲有小小唔同,真系比较似泰国风味呢👉🏿✨鲜虾炒金边粉 Hkd 98 💸📌上到黎估唔到佢仲有埋网蛋😍不错喔~食落都有甜味,不过就酸左小小。虾都有4大只,又系好够获气,侧边都有花生同辣椒俾你点住食,如果有埋糖就更正👉🏿✨椰青 Hkd 38 💸📌真心饮啲咩唔系梳打就系椰青😂呢到既椰青好清生,超解渴呀!入面既椰子肉又唔会硬梆梆,好嫩,超好饮🤙🏿同埋店员都劲好一直帮我地加水,搞到劲唔好意思呢😂
👉🏿✨炸虾饼 Hkd 68 💸
👉🏿✨马拉盏炒通菜 Hkd 68 💸