2020-06-30
呢间位于田心村澳洲style,出名主打手工bagel的Platform,早已经系两年前帮衬过一次,可惜的系上次的用餐经验唔系太好,食物同服务都有待改善,所以一直无再回头。最近心血来潮,见到好多好评,心郁郁决定再黎试多一次!🙈当日11点10分左右到,仲未开门,大约等左5分钟,终于入得啦。店员的服务有改善,今次冇安排客人调位同搞乱哂d order啦!小店真系好多人帮衬,半个钟内已经坐咗好多客。🥯Smoked Salmon Bagel同上次一样拣左芝麻味的bagel,一直以来Platform的bagel比我的印象麻麻地,因为上次帮衬时的bagel好韧好韧,但唔系有嚼劲的烟韧,切都切唔到𠮶种,似放左好耐唔新鲜的感觉,所以印象唔太好今次的bagel竟然完全推翻左我对佢的印象!作为一个美式bagel迷,对bagel的要求自然都比较高,今次的bagel有烘过,虽然唔太明显(再烘耐d可能更好食),但面包干身,少少脆口,未系最丰富口感/味道𠮶种,但已经比上次好多了!伴菜沙律依然丰富好食,真系喜出望外!!🥃Dirty之前已经听过dirty,不过一直都未试过,今次见到即管试下,就叫左个oat milk di
🥯Smoked Salmon Bagel
🥃Dirty
之前已经听过dirty,不过一直都未试过,今次见到即管试下,就叫左个oat milk dirty啦!第一啖入口的感觉已经好唔同,好特别!咖啡系冻的,味道有d似ice latte,但就带点点dirty的感觉,点讲呢,就系有d坏坏的感觉 XD 有少少烟熏的味道,啡同奶撞埋一齐,就系同ice latte唔一样,好钟意❤️