#泰妈妈鸡饭 🐔海南鸡饭应该系大家其中一个好钟意既泰国菜式😉 而当中既灵魂系个酱!喱度个酱系出色既!👍🏻 搞到小编会将件鸡点满晒酱汁咁食!仲会直接捞饭食添😝 不过今次比较可惜嘅系食到鸡胸肉,所以感觉唔到鸡肉嘅滑嫩,今次小编钟意食佢个油饭更加多🙈.#特式鲜虾炒金边粉 🦐小编最钟意嘅泰国菜煮食就系炒金边粉!😍 不过今次呢度嘅金边粉同平时食嘅有啲唔同⋯🤔 佢嘅味道唔系话好重口味,相对偏淡,所以大家喺颜色方面,会见到佢唔系好似出面食到嘅橙红色咁,反而系少少淡黄色再加上樱花虾嘅粉红色,好特别🤣 不过佢嘅鲜虾都算大只同几弹牙🍤.#泰式芒果糯米饭 🥭🍚小编觉得佢系今日食到最好食嘅第2️⃣位,小编估因为芒果未必系当造嘅时间,所以佢都会系有少少甜中带酸~但系佢系非常之多汁🤩 而且啲糯米饭都算烟韧,加埋佢啲椰汁好味😋.#泰式奶茶 #青柠Soda 🥤一个除咗台式珍珠奶茶以外,绝对唔饮其他奶茶嘅小编,竟然觉得呢度嘅泰式奶茶系今次试到最有惊喜同埋味道都唔错嘅第1️⃣位😱可能因为佢嘅茶味好浓郁之余,入面加入嘅炼奶唔会令到杯奶茶好甜漏,反而系令到佢更加顺滑同埋易入口,所以小编饮完都觉得好难忘钟意饮奶茶嘅朋友绝对要试吓😎.📌
#泰妈妈鸡饭 🐔
#特式鲜虾炒金边粉 🦐

#泰式芒果糯米饭 🥭🍚

#泰式奶茶 #青柠Soda 🥤

📌 温馨提示:呢间舖头主打外卖,所以堂食嘅位置比较少,大家想去试嘅话就要留意啦😆