2023-01-23
Cafe: Boundless By Reaction带住仔仔去完万像馆玩,消耗左咁多精力,梗系要揾野食😁。向大埔方向走沿路周围望,见到呢间咖啡店颇有格调,望落环境几舒服,就决定入去。呢间咖啡店装潢偏简约风,店员好有礼貌,我地一行人4大1小,叫左4款食物+2款饮品+2个甜品。大啡菇黑松露忌廉扭纹通粉 配荷兰松饼 ($95)🤩餐点送到时有D意外,冇预计系由有柄铁盘盛载著,而个荷兰松饼系放底,饼面就系扭纹通粉。食落觉得唔错,大啡菇软身多汁,细细盘但份量系充足,荷兰松饼都好松软,唯一最差就系我完全食唔出黑松露味道🙈。和牛汉堡 配薯条 ($123)仔仔喜欢食薯条,所以专登叫了呢个汉堡SET。5成熟汉堡大大个,但可惜食落略嫌普通左少少,薯条都系一般,仔仔食左两三条就停手了。烟三文鱼忌廉扭纹通粉配荷兰松饼 ($108)外表色彩缤纷,铺面系牛蒡,好特别之余,食起黎感觉健康。同大啡菇个餐一样,忌廉汁都偏浓味。墨西哥辣肉酱和牛汉堡配薯条 ($118)呢款朋友都系要度5成熟,见佢切开一半D辣肉酱都出晒黎,份量都唔少,辣肉酱唔算好辣,整体黎讲都OK。[原来唔记得影相]Dirty Tiramisu ($58)
大啡菇黑松露忌廉扭纹通粉 配荷兰松饼 ($95)🤩
和牛汉堡 配薯条 ($123)
烟三文鱼忌廉扭纹通粉配荷兰松饼 ($108)
墨西哥辣肉酱和牛汉堡配薯条 ($118)
Dirty Tiramisu ($58)
真系必食之选👍👍👍👍我地叫左2个。一开始落单就叫埋,可以选择后上。入口好软好滑,芝士味浓,食完又唔会太heavy
最后走时,见到有顾客带埋狗狗用餐中,先知呢间café原来系欢迎宠物入内。❤️❤️
[💳埋单连加一$749]