2019-04-22
复活节带小朋友去太古中心睇展览,睇完揾野食,大家外出用餐都比较偏向西餐,行过见唔洗等位就佢啦(当然时间还早)我大仔一马当先走左入餐厅,我先生要睇住佢所以入左餐厅先,得返我跟住门口既带位小姐,带位小姐黑面😑入到去,带位小姐比左张4人台比我地,但因为我抱住BB, 我想坐sofa位问可唔可以转,带位姐姐反白眼:🙄️好~我先生自己推bb highchair去sofa位。坐抵后,遇到五星级待应,服务态度劲好虽然佢手系受左伤既,但系真系好好,我囝百厌,佢好有耐性同温柔甘提醒佢「热」同埋主动帮我地换水/加水都无表现唔奈凡🙏🏻🙏🏻叫左好多野食,都系我先生发板,面包🥯外脆内软牛扒即使全熟都唔硬,仲好软林林有嚼口,令人喜出望外(可能系我先甘大惊小怪,steakhouse都可以做到甘既效果😂)但真系好好食。个茄子🍆好想再encore小朋友餐都做得好精致,唔马虎~芝士味好浓郁甜品🍮装饰靓食物一流,我地叫左都几多野(影唔晒)但portion唔大,可以食晒🤣
牛扒
茄子🍆