Odelice! (蘭杜街)

餐厅: Odelice! (蘭杜街)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2022-10-06 1101 浏览
之前去过荃湾分店,记得食饭同用餐环境都唔错,唔会好似传统法国餐厅咁好拘谨。今次就同港岛的朋友嚟湾仔分店食晚饭,个用餐体验同食物质素同之前去荃湾分店的一样高质,食得自在,环境舒服。两个人食,就叫咗一个头盘,两个主食同一个甜品share 食。朋友仲叫咗杯红酒,我就饮花草茶。呢个份量啱啱好,唔多唔少,好满足。头盘 - 杂锦冻肉拼盘:呢个系朋友指定的菜,话配红酒一流。呢个拼盘个份量十足,有风干榛果肉肠、意大利火腿、法式肉肠、法国鸭肉酱和酸种面包。一次过食不同国家的冻肉,最特别系见到鸭肉酱,同面包一齐食,个味道好夹,唔会觉得咸。主食 - 牛脊肉配法国鸭肝和法国油封鸭腿:牛脊肉配法国鸭的牛脊肉叫咗五成熟,估唔到厨师火候同时间掌握得好好,个牛脊肉切开个肉仲系红红地色,块牛脊肉好嫩口,有肉味,而鸭肝就入口即溶,两者夹在一齐,充满层次感。法国油封鸭腿,都系好嫩口,最特出系配菜,有清新酸甜的苹果,中和咗肉的油腻感,焗新薯外脆内软,加埋羽衣甘蓝平衡了肉同菜的比例。甜品 - 上次食椰香蕉糖烤布蕾,对佢念念不忘,谂住今次可以再食,好可惜卖晒,就叫咗士多啤梨提拉米苏:好特别的Tiramisu, 因为无咖啡,但有新

花茶

杂锦冻肉拼盘

牛脊肉配法国鸭肝
法国油封鸭腿

甜品 - 上次食椰香蕉糖烤布蕾,对佢念念不忘,谂住今次可以再食,好可惜卖晒,就叫咗士多啤梨提拉米苏:好特别的Tiramisu, 因为无咖啡,但有新鲜的士多啤梨同士多啤梨酱,酸酸甜甜。
士多啤梨提拉米苏

呢间餐厅d 食物高质之外,个环境仲好好,职员好细心,服务好好。
2022-10-05
花茶