(非会员)
  呢间位于太古城中心入面大食代(即系俗称美食广场)既舖头,同一般美食广场既形式好唔同,有固定座位、要排队、价钱贵…  我一行两人误打误撞黎倒呢间舖,坐低招呼唔算周到,只系摆低左个例汤,但转头都主动过黎同我地落单。落单后就开始等…呢间野特式之一系睇住个师傅即场炒即刻有得食,热辣辣送到你面前。每一set都包一个主菜 ,白饭,例汤,青菜同芽菜。首先黎到既系青菜同芽菜,个芽菜就不过不失,而个青菜就唔错,不过略为咸左少少…由于个师傅预个份量唔够,刚去到我同我朋友时,只得一份青菜,结果要等另一为师傅再补炒番。我地试左两个师傅手势后,味道明显有分别。第二份明显无咁咸,不过都几好!  最后就系个主菜,我地分别食左羊肉片同鸡扒,点知个师傅一个唔小心俾错份西冷牛,食左一旧后发觉唔对路同师傅讲,佢都好有礼貌讲唔好意思同再补番俾我地,结果反而益左我地试埋个西冷牛!份量方面其实系比较细,味道方面:羊肉片我觉得几好,不过其实都仲有少少少少”苏”味,鸡扒就普普通通,西冷牛唔错呀!(另外,个青菜同芽菜份量系好大!唔似得平时出去食野求其俾两条菜就话跟埋菜咁…)  我地两人都好满意今餐,最后仲加多个青菜食,埋单一百二十
  我地两人都好满意今餐,最后仲加多个青菜食,埋单一百二十左右。

ps:其实间舖d野食味道都偏浓同咸,而且落得好多蒜蓉,好唔好味真系有d见人见智,不过就食正我同我朋友个瓣,食得浓味d既朋友可以一试!
  • 个西冷牛唔错!