2019-05-19 1704 浏览
从OpenRice搜索出这家越南餐厅,就在美丽华商场1期低层地下,系正门入搭扶手电梯落一层就到。好大个门口好易认。入面地方几阔落,坐得都好舒服。仲有幅好靓嘅特色墙!一大本餐牌,花多眼乱,样样都好好食,叫几款必食大厨推介一定无错!首先有海南鸡饭配香茅菜饭👇🏻,唔系讲笑,好好食!!鸡肉够大份,鸡肉又滑,味道得既!碗香茅菜饭超好食!有惊喜!👍🏻大厨推介之一−马拉盏炒莲藕苗👇🏻莲藕苗都真系第一次食,可能全香港净系呢度有得食?系出面未听过有呢样嘢,仔细睇真啲系莲藕咁嘅样嫁,莲藕BB好得意😍仲好好食添!无论味道到质感都好好食!一定要试!!蒜蓉牛油鸡全翼👇🏻超大件,得两个人真系食唔晒。正常啰,冇特别好食,可试可唔试。青胡椒烧鸡👇🏻卖相几吸引㗎,食第一啖时觉得超好食,鸡肉又好滑,感觉好惊喜,食到心心眼。跟住就越食越咸,越食越咸。真系好咸。🤢青芒木瓜丝杂菜沙律👇🏻爽口清甜好食!越式千层糕👇🏻因为食完个青胡椒鸡太咸,好想食啲甜嘢过下口,于是叫咗呢个越式千层糕。点知又有惊喜,佢系热食嘅,千层糕软绵绵,配上热嘅椰奶,好特别,好好食呀。必食推介!仲食咗个猪耳扎肉拼蒸粉包,都一样好好食,猪耳扎肉都系第一次食好好食

入面地方几阔落,坐得都好舒服。

仲有幅好靓嘅特色墙!

海南鸡配香茅菜饭

马拉盏莲藕苗

蒜蓉牛油鸡全翼

青胡椒烧鸡

青芒木瓜丝杂菜沙律👇🏻爽口清甜好食!
青芒木瓜丝杂菜沙律

越式千层糕
仲食咗个猪耳扎肉拼蒸粉包,都一样好好食,猪耳扎肉都系第一次食好好食!挂住食唔记得左影相。呢个都一定要试吓!
总括嚟讲呢间餐厅系好食嘅,坐得又舒服,冇限时,份量又大碟,大部份嘅嘢都好好食,好啱一班朋友嚟食。其实我已经去咗两次,佢收我呢个价钱有呢个食物质素可以接受既,都仲有好多菜式未试,可以再去!值得一试嘅餐厅!
2019-05-15
海南鸡配香茅菜饭