2018-04-02 991 浏览
家姐于上环既壁画终于完成为左庆祝佢画左5日终于完成因为佢好钟意食日本野我就揾左神川同佢庆祝一下神川位于较静既位置但行上去都几方便店没有特别靓既装潢简约平实墙上用黑板写住'用心制作既美味又惊喜'令人更加期待Omakase 系唔会知道师父为你安排d咩每一次食嘅时候,都系怀着期待嘅心去迎接每一道菜而呢一间厨师发板同一般食嘅有好大分别大约7成嘅菜式会系熟食先上前菜由左食起 醋腌海草三文鱼鼻 味道非常特别 三文鱼鼻比较爽口带子边裙 海胆豆腐 豆腐有浓郁既海胆味 好好食👍🏻食厨师发板边少得食鱼生侍应好体贴咁教我地由淡味食起以及每一款鱼生嘅食法1.青鱼 不加鼓油 沾小小Wasabi就可以食到佢最新鲜嘅味道2.赤贝鲜甜3.池鱼好肥美4.三文鱼颈位 无三文鱼腩咁肥 但比起平时食开既三文鱼部位 味道较浓5.中toro,未去到入口即溶嘅境界,但系鱼香味比较重,超赞6.鱿鱼海胆,海胆非常之甜7.大Toro,好重鱼油!入口即溶😍食完前菜及鱼生就开始嚟熟悉澳洲牛肋骨以慢煮方式烹调左8小时肉质爽口😌呢个吉列卷好特别用左和歌山南高梅加入豚肉及大葱每一啖都有好香浓嘅豚肉味之外仲有酸酸meimei 既梅味几特别南瓜薯仔沙
家姐于上环既壁画终于完成

简约平实
墙上用黑板写住'用心制作既美味又惊喜'
令人更加期待

Omakase 系唔会知道师父为你安排d咩
每一次食嘅时候,都系怀着期待嘅心去迎接每一道菜
而呢一间厨师发板同一般食嘅有好大分别
大约7成嘅菜式会系熟食