沙嗲軒

Satay Inn
餐厅: 沙嗲軒
资讯:

2023-08-13 736 浏览
在Fullerton Ocean Park staycation, check out 时顺道试试Satay Inn. 由门口reception个男职员已木无表情, 我朋友问有冇近窗位, 佢居然可以唔答我朋友,但佢又俾左最后一个2人窗口位我地。 我地点左海南鸡饭同 Nasi Lemak.先讲海南鸡饭:- 鸡份量超少- 鸡皮厚过肉- 无特别好味 (蒲罗平民价都做得仲好味啲)- 食完一份唔会饱- 价钱却要$208 再加一Nasi Lemak:- 2件鸡overcooked, 干爆- 除左微辣,冇咩味-$198 加一有个男侍应,我一食完个饭汤都未饮完,佢就想黎收走我盆野。跟住我地 Nasi Lemak 食净一半, 佢等左一阵就直接问我地系咪可以收走。 作为呢种level 既酒店餐厅,佢见到客人食净一半好应该问客人系咪食物唔啱胃口, 有咩要改善?佢冇! 只系尽快收我地啲野, 我只手放在筷子上佢一句声都唔问就隔硬收埋我对筷子。 完全系茶餐厅赶客feel. 收走晒我啲野先黎俾个甜品menu我地问我地仲要唔要叫甜品,但你feel 到作木无表情好似同你讲唔叫甜品就好走咁既feel. 俾你咁样赶客式款待

我地点左海南鸡饭同 Nasi Lemak.

先讲海南鸡饭:
- 鸡份量超少
- 鸡皮厚过肉
- 无特别好味 (蒲罗平民价都做得仲好味啲)
- 食完一份唔会饱
- 价钱却要$208 再加一

Nasi Lemak:
- 2件鸡overcooked, 干爆
- 除左微辣,冇咩味
-$198 加一

有个男侍应,我一食完个饭汤都未饮完,佢就想黎收走我盆野。跟住我地 Nasi Lemak 食净一半, 佢等左一阵就直接问我地系咪可以收走。 作为呢种level 既酒店餐厅,佢见到客人食净一半好应该问客人系咪食物唔啱胃口, 有咩要改善?佢冇! 只系尽快收我地啲野, 我只手放在筷子上佢一句声都唔问就隔硬收埋我对筷子。 完全系茶餐厅赶客feel. 收走晒我啲野先黎俾个甜品menu我地问我地仲要唔要叫甜品,但你feel 到作木无表情好似同你讲唔叫甜品就好走咁既feel. 俾你咁样赶客式款待, 啲食物质素又咁差,我仲会咁傻再柯打多啲野?服务态度差,不合酒店standard!
Hainansse  Chicken  Rice
Basi  Lemak  (食唔晒先记得影)
2023-08-12