2022-11-29 311 浏览
因为有 coupon,所以嚟呢度食。一入内就递上一壶清水(不是茶)。饮咗一口,唔..... 有阵油味。个杯仲见到薄薄一层油。忍唔住皱咗一吓眉。叫咗招牌酸菜鱼,海南鸡,成都担担面,白灼鹅肠。酸菜鱼份量好足,有大豆芽,几块莲藕片同几块蒿笋。但个汤嘅酸味唔似咸酸菜煲出嚟嘅酸菜味,反而似加醋煮嘅味;鱼片厚咗啲,硬身咗啲,鞋咗啲;咸酸菜得几条,少得可怜。唔!又皱咗一吓眉。海南鸡半只。我拣咗微辣,但系食唔出。反而浆汁碟右边第二格嘅花椒油几好味。有少少咸味,又唔呛喉。鸡够滑,但话呢度就系半只鸡,好似都偷得唔少。又再皱咗一吓眉。白灼鹅肠。似乎灼得过火了。唔爽,有啲韧。麻麻哋。成都担担面。面质较平时食嘅淋。汤唔够辣又唔够香。最重要系汤都唔够热。忍唔住又再皱咗一吓眉。好彩有海港城 coupon。原价嘅话真系唔值。

叫咗招牌酸菜鱼,海南鸡,成都担担面,白灼鹅肠。

白灼鹅肠。似乎灼得过火了。唔爽,有啲韧。麻麻哋。

好彩有海港城 coupon。原价嘅话真系唔值。