2023-10-19
公司附近,成日经过,都无特别留意入去,老婆过黎揾我食lunch咪入去试下。坐低无耐,侍应递上lunch 定食memu,唔驶烦。有鱼生饭,有饭乌冬定食,有寿喜烧拣,都有唔小选择。落单之后,好快就黎左杯可乐。鬼死咁渴,一野就队哂。面豉汤:多数d送既面豉汤,都无乜期望架啦。多数都系咸到死劲重味咁。呢次无呢个问题,又有汤料食下,竟然有两只细细地剥左壳既虾,有两个蚬,仲有豆腐粒同海带。味道就个人喜好啦,一定唔系出面死咸咁,对我黎讲啱啱好。沙律:沙律菜,栗米粒,蕃茄仔,加上胡麻酱,只要d料系新鲜唔会差得去边。小食:今次系章鱼丸,新鲜整起,够热,唔会食粉咁,或食落一pat野食浆咁,好正常。最紧要有沙律酱,个酱另上可能会好d,有d人未必钟意。伊比利亚猪:我就食唔出系猪边一个部份。但食落去有部份肥肉,又部份系系瘦肉,有小小肥肉先会香口,所以一上台就闻到香味。牛舌薄烧:牛舌,最爱食物之一。见到紧系要试啦。碟牛舌用铁板上,每块牛舌上面都铺满蒜粒,葱花。侍应温馨提示如果想熟d要反一反煎多野,我就无啦,好小心咁连埋d蒜粒同葱花放入口,浓郁既牛味加埋蒜葱,无得输。三文鱼炒饭:炒饭真心最紧要较干身,粒粒分明,d碗炒
有鱼生饭,有饭乌冬定食,有寿喜烧拣,都有唔小选择。
落单之后,好快就黎左杯可乐。鬼死咁渴,一野就队哂。
三文鱼炒饭:炒饭真心最紧要较干身,粒粒分明,d碗炒饭一定做到,最怕又食到食口油,油淋咁,见到都惊。呢碗炒饭无咁既问题。
另外再叫左
秋刀鱼刺身:秋刀鱼呢个时间食就啱啦,鱼香,肉质靓仔,都几新鲜下,d人成日话秋刀好腥我又唔觉,老婆都怕腥都话接受到。
日本象拔蚌胆炒芦笋:洋葱去炒象拔蚌,食落似炒蛏子咁,不过个胆又几得意个口感,食落似食鸡肝咁又够香口。
最后又望到佢有串烧加beer既餐,四串加一杯beer,一旧水,收工可以去试下。