2009-12-20
之前d friend 同我讲过系世贸中心有间唔错既餐厅叫 rice paper,一路都冇试,之前系海港城见过几次,但系都见到好多人排队,所以冇试到。 今晚咁啱,男友话想食越南嘢,所以就到世贸 4/f 试一试。门口有一堆人系度等位,心冧可能今餐又食唔到 la !点知一埋去同位 waitress 姐姐要两位,佢就好快答我有位。 入到先知道原来有海景睇,但系得几张枱咋,真可惜,不过算la,唔洗等位己经好开心。男友就最钟意食咖哩,所以冧都唔冧就叫左个海鲜黄咖哩 ,之前d friend 同我讲一定要佢个 柚子沙律 (因为好得) , 最后仲叫左个小龙虾汁海鲜荷叶饭同软壳蟹米卷!! 贪心既我最后仲叫左一杯三色特饮!柚子沙律-好好味,虽然份量就少d,所以最后叫左2 个,因为怕男友唔够食 软壳蟹米卷- 个蟹好脆,个汁都好正 小龙虾汁海鲜荷叶饭-未食己经觉好香,但系都系个句,份量就少左d!海鲜黄咖哩-几香咖哩味,所以叫多碗白饭,送饭一流!三色特饮- 个配搭几得意,有椰子汁, 芒果肉同奇异果。 D 生果就几甜,但系杯野杯就唔系好甜,可以一试!虽然d 野食份量吾算大,但系水准唔错,而且环境几靓,装修唔会差过
今晚咁啱,男友话想食越南嘢,所以就到世贸 4/f 试一试。
门口有一堆人系度等位,心冧可能今餐又食唔到 la !
贪心既我最后仲叫左一杯三色特饮!
软壳蟹米卷- 个蟹好脆,个汁都好正
海鲜黄咖哩-几香咖哩味,所以叫多碗白饭,送饭一流!
虽然d 野食份量吾算大,但系水准唔错,而且环境几靓,装修唔会差过中环d 餐厅。
所以下次我一定会再帮衬!!