2016-04-23
本来系一间素食做招唻的餐厅,点知3月1号转左menu (香港少人支持全素食?),变得不伦不类同同事去食long lunch, 谂住揾个好地方hea下。店面好难揾,在唔起眼大厦的某楼层。入到去,门面都几靓。一睇menu,最想食的salad已除去。依,乜set lunch款款都有肉既?侍应就话转左menu。甘黎到都照食啦!其实我地都唔系坚持素食,只系想偶然食一下。叫左两个set,一个鸡肉饭(全名太复杂),一个卷。鸡肉饭不过不失,几有特色但唔算好味个卷就出事喇 首先,落错单。等左15-20分钟先出左个错既lunch。仲要侍应完全唔觉得自己有错,前后连埋大厨出黎confirm左我地三次,先再整过一份新既。上台后,个卷味道可以,但个皮硬到薄饼甘。甜品自然不抱期望,都无机会失望。最正系餐饮了,可以拣水或茶。茶是Nippon茶包,而水竟然系bonaqua最细size既樽装水百零蚊,尖沙咀食个lunch,唔算贵。但地段,服务,食物同餐饮,绝对唔值。PS. 唔知佢未转menu时,系味真系甘好食呢
上台后,个卷味道可以,但个皮硬到薄饼甘。
甜品自然不抱期望,都无机会失望。
PS. 唔知佢未转menu时,系味真系甘好食呢