2022-06-12 328 浏览
红伶一间历史悠久嘅潮州打冷店。装修古旧,亦都可以叫尘旧。不过,可以用QR code落单㖞。咁重点当然系好唔好食啦。我同两个同事去,因为我其中一个同事话依度以前好好食,好出名。搞到我哋张expectation提高左几倍。结果系失望👎。除咗碟𩠌#冰镇芥辣墨鱼片,全部都麻麻哋过麻麻哋。只#驰名卤水鹅,唔太难食,但系渣过好多地方㖞😓。开始差啦,个#煎蚝饼,食得出好粗制滥造👎。#最差嘅就系#潮州反沙芋,都唔系𠮶样嘢嚟㗎👎👎👎,啲沙糖系应该溶咗跟住同啲芋头炒,而唔系沈啲砂糖落去。依家变咗砂糖点芋头😡。最后,用#大豆芽豆卜嚟roundup最好不过,因为同样都系错👎👎👎。呢个应该都系佢哋嘅名菜,搅到咁肉酸,好似火锅汤渣,呢个小菜$70,我觉得值$17,仲食到啲㶶味😡。剩返啲啤酒叫咗个椒盐鲜鱿送,都系差,鲜鱿新鲜的,但系个脆浆似摆咗个镬油里面0:1秒就拎出嚟👎。.叫咗六碟𩠌,一碟好,一碟普通,两碟差,两碟好差,唔会推介呢间嘢啰。其实一间潮州店,一间打冷舖头,变咗间避风塘炒野店。一间舖头,成咗名,想揾多啲钱为咗做多啲生意,做埋其他嘢,唔好好做好自己最叻嘅嘢,变成间唔好食嘅店,听落好似好多间香港名店(i.e
叫咗六碟𩠌,一碟好,一碟普通,两碟差,两碟好差,唔会推介呢间嘢啰。其实一间潮州店,一间打冷舖头,变咗间避风塘炒野店。一间舖头,成咗名,想揾多啲钱为咗做多啲生意,做埋其他嘢,唔好好做好自己最叻嘅嘢,变成间唔好食嘅店,听落好似好多间香港名店(i.e. #优之良品)。都唔知点解出边排晒队。
2022-06-10
  • 冰震芥辣墨鱼片