2025-02-04
全港首间即捞海鲜火锅放题店千海水产 ,一开业已经好多人争住去食🫢,而且平日都要大排长龙🚶♂️🚶♂️。我同阿仔都劲钟意食海鲜,为避多人所以拣咗平日食5点钟。平日晚市(1930前离座) $298汤底有🔟款选择,今次+$48拣了鸳鸯锅。清甜椰子鸡锅 - 椰子🥥香味越滚越出,令整个汤底味道更加香浓又清甜。龙虾头锅 - 🦞虾味浓郁,十分惹味😋。重点嘅海鲜区有唔少选择,花蟹🦀、三点蟹🦀、基围虾🦐、大头虾🦐、九节虾🦐、花螺🐚、花甲、沙白、美国蚬、鲍鱼、贵妃蚌等。全部都好新鲜,而且店员会帮大家清洗干净😍。火锅肉类虽然猪🐖牛🐂羊🐏都有,但系选择唔算太多。今日主要试咗澳洲M5和牛及美国牛肩胛片,牛味尚算浓郁😋。熟食方面,推荐芝麻鸡翼、烧蚝🦪、烧乳鸽🦆、鹅肝多士🦢。除咗用QR code 📲落单外,自助区仲有好多选择,如果系榴梿控,烤榴梿就一定不容错过;虾饺、烧卖估唔到点心有意外惊喜😍。饮品及甜品选择都非常之多,除咗有movenpick雪糕🍦任食之外,我推荐大家一定要留肚试下半熟朱古力布甸🍫同埋杨枝甘露🥭,劲好食🤤。对于网上嘅负面评价,今日我有以下体会👇🌟洗海鲜要洗半个钟?今日只需等约5分钟,亦问过店员,
平日晚市(1930前离座) $298
汤底有🔟款选择,今次+$48拣了鸳鸯锅。
龙虾头锅 - 🦞虾味浓郁,十分惹味😋。
对于网上嘅负面评价,今日我有以下体会👇
🌟洗海鲜要洗半个钟?
今日只需等约5分钟,亦问过店员,话就算食7点都不用10分钟,但午市系会耐少少。
🌟服务态度差?
今日真心唔觉,咗会帮客人拣海鲜之外,仲有提我最好戴返条围裙❤️,另外店员清理枱面亦相当快速🥰。
🌟入夜后海鲜供应不足?
食5点🕔,7点几🕢走时成个海鲜池都系海鲜,仲见到店员不停refill,至于是否9点几之后🕤供应不足?要下次试下先知😌。