2016-06-16
中学时代最钟意去食谭仔,多𩠌简得黎又大碗可以称得上系「学生哥」恩物😳今日经过米线瘾起发作,决定叫碗外卖番屋企慢慢叹!我简左牛肉米线清汤(走青)加杯冻柠茶🍋谭仔冻柠茶算不错,茶味浓又不涩!外卖专登叫佢汤同米线分开上,咁就吾怕发到好难食😌 米线大大碗,牛肉份量都好多,牛肉差不多有十块,但芽菜同腐皮就好少好少😔 试一啖清汤先,真系令我好失望!我吾食得太辣而且好钟意佢既清汤,以前觉得清汤底对得住餐牌所讲「鲜甜味美」依4个字,今次一试真系失望😭 咸得好紧要,无左以前个种鲜甜!唯一只可以话米线够多够滑,睇番食评好多人话荃湾分店不及其他分店,坦白说,我都系咁认为😧😧 汤底系一碗米碗既灵魂所在,连招牌汤底都不能保持以往既水平,吾怪得留吾住客人🙅
今日经过米线瘾起发作,决定叫碗外卖番屋企慢慢叹! 我简左牛肉米线清汤(走青)加杯冻柠茶🍋 谭仔冻柠茶算不错,茶味浓又不涩! 外卖专登叫佢汤同米线分开上,咁就吾怕发到好难食😌